saya kembali

 
 fuhhh.. bersawang aku tgk blog nie.. baru hari ni dapat buka. rasenye dah nak dekat setaun kot.. lupa kata laluan, kene hack pulak tue.. hurmmm ape nak buat ngan entry baru aku ni kan??? haha.. tak pe kita ikut rentak tangan je lah.. memandangkan blog kesayangan aku ni baru jer dapat buka aku tak tau nak post ape.. takpe lah buat entri yg simple2 sudah asalkan blog ni akan mula beroperasi semula hahahah

selamat bertemu kembali!!!!

hollaaaaa salam tahun baru cina ( tajuk tak kene )



hey guyss dah bape hari aku tak update blog buruk aku nih... entri yang kali ni aku nak buat pengumuman mengenai peraduan aku yang tempoh hari.. sebelum tu aku nak minta maaf dulu sebab mungkin ade sedikit masalah dalam aku menguruskan contents ni.. sebabnye aku terlalu sibuk dengan kelas dan jugak fyc aku. tu yang kelam kabut sikit... tapi tape hadiah semua aku dah pon sediakan. tunggu masa untuk bagi jerk. aku jugak nak mintak maaf kepada sesiapa yang tidak terpilih dalam senarai pendek yang telah di tapis oleh fairul selaku sponsor hadiah peraduan ni. bukan ape aku tau mungkin ade yang terkucil hati.. dan aku memohon sangat yer.. jgn risau, niat dihati aku nak buat lagi peraduan ni. 

ok mengenai keputusan terpaksa aku tundakan sebabnye senarai nama masih dalam proses ditapis oleh fairul.. aku harap korang tak kisah dan sanggup bersabar untuk tempoh sehingga selepas raya cina ni. rasanye tu je kot nak update.. nanti kang aku korang bising pulak ^_^

Bile Orang Melayu Tak Bersatu

Assalamualaikum, mata aku tak boleh lelap lah.... adehhh... tadi aku duk lepas buat assignment. aku terbaca satu isu mengenai isu orang melayu kita. nak marah kang takkan aku nak ganyang paper tu, geleng kepala yang mampu aku buat. cuba korang fikir apekah rakyat malaysia sekarang kian diambang kejatuhan seperti zaman kita dijajah dulu?? aku hanya menyuarakan ape yang aku rasa patut aku luahkan sebagai sorang melayu walaupun aku berdarah celup. kadang2 bile fikir balik kenapa rakyat yang selalu jadi mangsa? tapi bile fikir balik kenapa rakyat yang bodoh sebab membuat pilihan pemimpin yang belum pasti ade sifat kepimpinan. kesiankan? tu la lumrah alam. tiap ape yang kita nak belum pasti kita dapat yang terbaik betulkan, korang tengok la sendiri isu politik sekarang.. semakin hari semakin dekat dengan perbalahan dgn bangsa sendiri. sedar tak sedar orang lain tepuk tangan bile tgk bangsa melayu duk hanyut dengan bergaduh..ape nak jadi aku pon tak tau.... aku rindu kepimpinan TUN MAHATHIR. 

isu sekarang semakin hari semakin panas dengan isu perebutan kerusi sebagai Fucker chair. yang rakyat pulak bodoh.. mai undi ramai2 lepas tu tak sedar diri yang diri tu hanya jadi alat untuk mereka2 ini naik keatas sebagai Leader Monster. aku bukan nak halakan kepada sesape isu ni. aku cuma rasa menyirap bila tengok kebodohan sesetangah bangsa melayu yang kononnye nak cari pemimpin sejati. tapi tak sedar diri yang die jadi kambing tambatan. cuba tengok kat internet sekarang. macam2 isu diketengahkan. orang luar tengok duk senyum kambing tunggu masa nak cucuk jarum jerk. kita tunggu dan lihat jer lahh perjuangan jihad yang diagungkan rakyat melayu sendiri. btlkan cakap TUN MAHATHIR dl "MELAYU MUDAH LUPO" tersadung baru nak mengadah.. nasib kome la.. sesape yang duk kat penang tu aku rasa depa da sedia maklum kan macam mane org melayu punye kehidupan.. sangat2 menyedihkan DUDUK RUMAH MERPATI bagi yang tak mampu. ade sesape pemimpin yang nak bantu??? memang tak la kan. lepas tu lepaskan kemarahan dengan meletakkan kesalahan pada orang lain.. kesian betul. sedar la kita yang orang melayu semakin hari semakin dijajah..

aku mohon maaf kalau sesape terasa. ini cuma luahan hati dan jugak amarah persendirian. tidak ade kene mengena dgn sesape. fikirkanlah betapa pentingnya bersatu untuk kemajuan negara. bukan pilih bulu dalam memilih pemimpin. bagi yang ade duit boleh lah.. silap sikit kasi suap jer. tapi bagi orang kelas bawahan yang tak mampu.. menangis pon tak guna.. nanti keluar la kat bersamamu.. simpati mana lagi yang kita nak harapkan, kalau bukan dengan bangsa sendiri.. hurmm nama pon dunia akhir zaman. aku harap semoga kita sedar dan bangun untuk untuk bangsa sendiri... titik

Photobucket Buat Taik pulokkk...

adoiiiii... naik fenin pale aku lahhh ari tu blog kene hack.. time macam ni plak Photobucket plak buat hal aiyoooo.... sesape yg duk mai masuk belog aku nihhh minx maap banyak-banyak sebab limit apload pic aku kat Photobucket da full heshhh so lu pikir la sendiri.  tgk blurr jerp kan hehehe... hurmmm kene cari hosting lain la gamaknye nak buat backup.. ade sesape nak suggest kat aku dop????  naik bengong sudaa...


saya LELAKI bukan PEREMPUAN

hello guys.. kabare korang sume?? hahaha gunakan bahasa jawa nih.. harap2 waras la yer jangan tak waras sudahh, kang masuk tanjung rambutan pulok... nampaknye peraduan aku ni ade sambutan terhangat la. ingt kan suam kuku rupanye makin meningkat plak penyertaan hurmmm. takpe laa buat la yang terbaik okayyy. nanti aku boley buat contents lagik tapi lepas birthday sayeeeeee hehehe.. 

entri nih saje nak habak mai status cek. ade la sorang adik-adik nihhh depa duk paggil aku akak.. WOWoWOaa... jambu sangat kah aku sehingga digelar akak?? umi saya lahirkan saya sebagai LELAKI yerp bukan wanita terhangat. hohoho muka aku mcm perempuan ka??? rasanye punye la ganas muka aku tapi duk panggil akak.. SAYA BUKAN SUTUN. eueeeeee.... maafla yer sebab buat entri melalut nih. tapi hamba sahaya kurang senang dgn statment kamu.. harap maklum.... ape pon thanks panggil saya akak.. nanti kalau jumpe depan mata panggil la akak tau.. aku cepuk kat situ jugak hahahaha.... jangan marah yorpp statment nih adalah gurauan semata2 jangan simpan dihati tapi peringatan jerp... roomate aku baca aku punye komen siap berguling gelak then da jadi bahan wok aku kat kelas.. tape laa market sikit.. ngehhh saya kan comel hahahaha ok la takat tu jer nak share.. kalau nak panggil akak nih video aku share SHEMALE mereka ini boleh la nak panggil akak..... yerkkkk.... tapi ouhsome kan mereka? awek aku pon kalah... SAYA BUKAN AKAK AOKK....

video

Thank for the giving ^_^ I LAP U SO MUCHHH...

Aku tak tau nak cakap ape. tapi ape yang aku nak share kan. aku terharu dengan keiklasan die ^_^ tapi satu jer yang aku nak pesan jangan terlalu mengharap dalam perhubungan yang yang kau sendiri tidak tau titik noktah kebahagiaan atau sengsara yang bakal datang. walau apa yang terjadi antara aku dengan kau kita cuma manusia biasa. tapi percayalah jangan terlalu sangsi dengan aku yerp... aku memang ligat berkawan. rasa nye tak salah untuk semua tuh.. TERIMA KASIH KERANA IKLAS SAYANG SAYA :'( sop sop sop......dan terima kasih juga sebab hadiahkan ape yang aku impikan selama ini hehehehe.... aku betul-betul tak sangke kau sahut cabaran aku.. aku akan ingt tarikh 1012012 sebagai satu keramat bagi aku :)

saya sayang aokk bangat huhuhu.... bermulanye kisah camera aku dengan hidup AKA seni yang tak berapa seni.. hohoho aku memang da gilakkk (rahsia kerajaan cinta bersama camera lapok) huahua.....

Shoutmix TIADA LAGI FREE!!

kita da sedia maklum bahawa shoutmix merupakan salah satu cara untuk kita berhubung antara satu sama lain bagi yang kaki blogger dan laman sesawang lain.. tapi aku ada mendapat berita yang sangat tidak menyenangkan hati kaki blogger dan pengguna lain diseluruh dunia. kerana pihak admin Shoutmix akan menghentikan perkhidmatan percuma mereka. lepas ni semua nak kene bayor...lepas ni penggunaan perkhidmatan Shoutmix NO MORE FREE LAH YERR. korang setuju tak kalau aku cakap dengan tindakan mereka ni akan menyebabkan penggunaan perkhidmatan Shoutmix oleh orang ramai akan jatuh mendadak.. (maksud aku pengguna alam maya meyhh) tapi aku rasa bagi tempat mereka tak la kot. mata wang tinggi boleh la beli.. ni takat ringgit malaysia nak convert duit Euro dgn Dolar.. patah la gamaknyer. 

esape nak beli boleh la pg kat laman rasmi Shoutmix nih.. ( aku tak nak )
kalau nak tau lbih lanjut mengenai informasi hal ni.. dipersilakan Klik Sini
aku percaya dengan tindakan Admin Shoumix buat mcm ni akan merugikan pihak mereka balik. mane tak nye orang ramai da seronok pakai perkhidmatan die tapi alih-alih kene bayor.. ym yahoo pon free kan?? hurmmm mungkin admin Shoutmix nih ade masalah kot... berkemungkinan perkhidmatan mereka akan mula berbayar pada awal taun ni 1 januari 2012.. hahaha berapa hari jer lg kan, menghitung hari jer nihh... ape pandangan korang mengenai hal ni?? mesti menyirapkan?? nak plak bagi mereka-mereka yang da lame berkecimpung dgn Shoutmix nih.. adehhh fenin palee.. kat bawah nih ade beberapa plan berbayar yang akan dikenakan oleh admin Shoumix tak lame lagi.
kat bawah ni adalah senarai list IM yang masih percuma aku harap admin mereka ta buat keje giler =,=

 ♥  oggix
 ♥  shoutjax
 ♥  ishoutbox
 ♥  freeshoutbox
 ♥  myshoutbox
 ♥  Cbox
 ♥  Yellbox

FreeBiess BUDAK COMEL (comel la sgt)

hey hey.... ni nak habak mai ni... korang minat anime?? katun ke hape ker? ermmm ni aku nak kongsi DASODA MANGA ni hehehe korang nak kan?? aku letak sesaje jerh nih... bukan hape ari tu ade sorang kawan blogger kita ni tanye aku mane aku dapat gambo cute miut untuk buat header. aku tak la tau sangat tapi atas sebab nak berkongsi minat walaupon TAK MINAT haha aku masukkan jugak la gambo-gambo yang aku rasa sesuai untuk aku kongsikan bersama.. maklum la blog kosong macam aku punye ni hape jer la yang menarik untuk di lawat.. semua Freebies yang aku bg nih sume bukan hasil dari kerja tangan aku. tapi aku cuma menolong untuk mengedit semula kepada format PNG. so aku harap dgn perkongsian yang aku buat ni dapat la menolong korang untuk buat blog lebih menarik.. ( AKU TAU GEGURLZZ KAT LUAR SANE MMG RAMAI YANG  MINAT KAN???)

SILA RIGHT CLICK UNTUK TUMBESARAN!!! MEKASIHH
MAAF KALAU GAMBAR LOADING LAMBAT (sebab korang tak bayar bil tenet hahaha)














Peraduan Belog Tercantik


assalamualaikum!! hey guys.. ermm da lame aku tak berbelog ni.. rs rindu la plak hahaha... entri kali ni aku nak cuba nasib buat peraduan lahh.. agak2 ade sambutan tak??? almaklum la belog aku ni sepi jerkk mungkin tade orang minat nak jenguk ye dop?? tapi tak kisah la sume tu. blog aku bukan kau. 

entri terbaru ni aku nak buat PENCARIAN BLOG PALING CUN.. dan aku nak buat penghargaan buat mereka yg menang. bukan selalu bg penghargaan kat org. dalam peraduan ni aku da sediakan hadiah yang boleh la jgk korg rs dihargai sebagai kaki bloger tak banyak pon modal yang aku sediakan nanti kite tgk ap hadiahnye. sebelum tu jom tgk ap syarat yang aku nak



PERUBAHAN TELAH DIBUAT HARAP MAKLUM!!
KLIK DI SINI UNTUK LIHAT 


 

kod (shoutbox,livestream Facebook,exchange link,banner dll) anda