hollaaaaa salam tahun baru cina ( tajuk tak kene )



hey guyss dah bape hari aku tak update blog buruk aku nih... entri yang kali ni aku nak buat pengumuman mengenai peraduan aku yang tempoh hari.. sebelum tu aku nak minta maaf dulu sebab mungkin ade sedikit masalah dalam aku menguruskan contents ni.. sebabnye aku terlalu sibuk dengan kelas dan jugak fyc aku. tu yang kelam kabut sikit... tapi tape hadiah semua aku dah pon sediakan. tunggu masa untuk bagi jerk. aku jugak nak mintak maaf kepada sesiapa yang tidak terpilih dalam senarai pendek yang telah di tapis oleh fairul selaku sponsor hadiah peraduan ni. bukan ape aku tau mungkin ade yang terkucil hati.. dan aku memohon sangat yer.. jgn risau, niat dihati aku nak buat lagi peraduan ni. 

ok mengenai keputusan terpaksa aku tundakan sebabnye senarai nama masih dalam proses ditapis oleh fairul.. aku harap korang tak kisah dan sanggup bersabar untuk tempoh sehingga selepas raya cina ni. rasanye tu je kot nak update.. nanti kang aku korang bising pulak ^_^

Bile Orang Melayu Tak Bersatu

Assalamualaikum, mata aku tak boleh lelap lah.... adehhh... tadi aku duk lepas buat assignment. aku terbaca satu isu mengenai isu orang melayu kita. nak marah kang takkan aku nak ganyang paper tu, geleng kepala yang mampu aku buat. cuba korang fikir apekah rakyat malaysia sekarang kian diambang kejatuhan seperti zaman kita dijajah dulu?? aku hanya menyuarakan ape yang aku rasa patut aku luahkan sebagai sorang melayu walaupun aku berdarah celup. kadang2 bile fikir balik kenapa rakyat yang selalu jadi mangsa? tapi bile fikir balik kenapa rakyat yang bodoh sebab membuat pilihan pemimpin yang belum pasti ade sifat kepimpinan. kesiankan? tu la lumrah alam. tiap ape yang kita nak belum pasti kita dapat yang terbaik betulkan, korang tengok la sendiri isu politik sekarang.. semakin hari semakin dekat dengan perbalahan dgn bangsa sendiri. sedar tak sedar orang lain tepuk tangan bile tgk bangsa melayu duk hanyut dengan bergaduh..ape nak jadi aku pon tak tau.... aku rindu kepimpinan TUN MAHATHIR. 

isu sekarang semakin hari semakin panas dengan isu perebutan kerusi sebagai Fucker chair. yang rakyat pulak bodoh.. mai undi ramai2 lepas tu tak sedar diri yang diri tu hanya jadi alat untuk mereka2 ini naik keatas sebagai Leader Monster. aku bukan nak halakan kepada sesape isu ni. aku cuma rasa menyirap bila tengok kebodohan sesetangah bangsa melayu yang kononnye nak cari pemimpin sejati. tapi tak sedar diri yang die jadi kambing tambatan. cuba tengok kat internet sekarang. macam2 isu diketengahkan. orang luar tengok duk senyum kambing tunggu masa nak cucuk jarum jerk. kita tunggu dan lihat jer lahh perjuangan jihad yang diagungkan rakyat melayu sendiri. btlkan cakap TUN MAHATHIR dl "MELAYU MUDAH LUPO" tersadung baru nak mengadah.. nasib kome la.. sesape yang duk kat penang tu aku rasa depa da sedia maklum kan macam mane org melayu punye kehidupan.. sangat2 menyedihkan DUDUK RUMAH MERPATI bagi yang tak mampu. ade sesape pemimpin yang nak bantu??? memang tak la kan. lepas tu lepaskan kemarahan dengan meletakkan kesalahan pada orang lain.. kesian betul. sedar la kita yang orang melayu semakin hari semakin dijajah..

aku mohon maaf kalau sesape terasa. ini cuma luahan hati dan jugak amarah persendirian. tidak ade kene mengena dgn sesape. fikirkanlah betapa pentingnya bersatu untuk kemajuan negara. bukan pilih bulu dalam memilih pemimpin. bagi yang ade duit boleh lah.. silap sikit kasi suap jer. tapi bagi orang kelas bawahan yang tak mampu.. menangis pon tak guna.. nanti keluar la kat bersamamu.. simpati mana lagi yang kita nak harapkan, kalau bukan dengan bangsa sendiri.. hurmm nama pon dunia akhir zaman. aku harap semoga kita sedar dan bangun untuk untuk bangsa sendiri... titik

Photobucket Buat Taik pulokkk...

adoiiiii... naik fenin pale aku lahhh ari tu blog kene hack.. time macam ni plak Photobucket plak buat hal aiyoooo.... sesape yg duk mai masuk belog aku nihhh minx maap banyak-banyak sebab limit apload pic aku kat Photobucket da full heshhh so lu pikir la sendiri.  tgk blurr jerp kan hehehe... hurmmm kene cari hosting lain la gamaknye nak buat backup.. ade sesape nak suggest kat aku dop????  naik bengong sudaa...


saya LELAKI bukan PEREMPUAN

hello guys.. kabare korang sume?? hahaha gunakan bahasa jawa nih.. harap2 waras la yer jangan tak waras sudahh, kang masuk tanjung rambutan pulok... nampaknye peraduan aku ni ade sambutan terhangat la. ingt kan suam kuku rupanye makin meningkat plak penyertaan hurmmm. takpe laa buat la yang terbaik okayyy. nanti aku boley buat contents lagik tapi lepas birthday sayeeeeee hehehe.. 

entri nih saje nak habak mai status cek. ade la sorang adik-adik nihhh depa duk paggil aku akak.. WOWoWOaa... jambu sangat kah aku sehingga digelar akak?? umi saya lahirkan saya sebagai LELAKI yerp bukan wanita terhangat. hohoho muka aku mcm perempuan ka??? rasanye punye la ganas muka aku tapi duk panggil akak.. SAYA BUKAN SUTUN. eueeeeee.... maafla yer sebab buat entri melalut nih. tapi hamba sahaya kurang senang dgn statment kamu.. harap maklum.... ape pon thanks panggil saya akak.. nanti kalau jumpe depan mata panggil la akak tau.. aku cepuk kat situ jugak hahahaha.... jangan marah yorpp statment nih adalah gurauan semata2 jangan simpan dihati tapi peringatan jerp... roomate aku baca aku punye komen siap berguling gelak then da jadi bahan wok aku kat kelas.. tape laa market sikit.. ngehhh saya kan comel hahahaha ok la takat tu jer nak share.. kalau nak panggil akak nih video aku share SHEMALE mereka ini boleh la nak panggil akak..... yerkkkk.... tapi ouhsome kan mereka? awek aku pon kalah... SAYA BUKAN AKAK AOKK....

video

Thank for the giving ^_^ I LAP U SO MUCHHH...

Aku tak tau nak cakap ape. tapi ape yang aku nak share kan. aku terharu dengan keiklasan die ^_^ tapi satu jer yang aku nak pesan jangan terlalu mengharap dalam perhubungan yang yang kau sendiri tidak tau titik noktah kebahagiaan atau sengsara yang bakal datang. walau apa yang terjadi antara aku dengan kau kita cuma manusia biasa. tapi percayalah jangan terlalu sangsi dengan aku yerp... aku memang ligat berkawan. rasa nye tak salah untuk semua tuh.. TERIMA KASIH KERANA IKLAS SAYANG SAYA :'( sop sop sop......dan terima kasih juga sebab hadiahkan ape yang aku impikan selama ini hehehehe.... aku betul-betul tak sangke kau sahut cabaran aku.. aku akan ingt tarikh 1012012 sebagai satu keramat bagi aku :)

saya sayang aokk bangat huhuhu.... bermulanye kisah camera aku dengan hidup AKA seni yang tak berapa seni.. hohoho aku memang da gilakkk (rahsia kerajaan cinta bersama camera lapok) huahua.....



 

kod (shoutbox,livestream Facebook,exchange link,banner dll) anda